Kinderopvang

 

Kindcentrum de Sprong biedt kinderopvang in De Groote Wielen, Rosmalen voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar. Van baby tot puber: ieder kind kan bij ons terecht.

Lees meer over…

Hoe werken we ontwikkelingsgericht met baby's en peuters?

Wie kent niet die peuter die het leuk vindt om te koken met het bijna echte kinderpannetje, maar toch uiteindelijk die echte pan van mama wil? De echte borden en het tafellaken. Dát is wat grote mensen gebruiken en dat komt uit de echte wereld, de wereld waaraan kinderen willen deelnemen. Die basisbehoefte is belangrijk voor de ontwikkeling en daarom sluiten we daarbij aan. Maar denk ook aan vader en moedertje spelen en de wijze waarop jij kunt meespelen en bijvoorbeeld een pollepel betrekt in het koken. Kinderen hebben die pollepel vaak al gezien in de keuken, maar als jij die benoemt en in het spel betrekt, ontstaat een gevarieerder spel met meer woorden en attributen en daar richten we ons op.

Hoe werken we ontwikkelingsgericht op de BSO?

Een belangrijk kernpunt bij het ontwikkelingsgericht werken op de BSO is participatie. Belangrijk, omdat we daar de aansluiting zoeken in het verhaal van het kind. Participatie kunnen we zien als letterlijk de stem van kinderen een plaats geven. Zo vragen we bijvoorbeeld kinderen mee te denken met het vakantieprogramma of zelf een toernooi te organiseren. Maar ook het maken van afspraken over de regels die gelden op de BSO en welke materialen aangeschaft moeten worden. Ontwikkelingsgericht werken betekent samen spelen, ontdekken en leren tijdens levensechte situaties die voor kinderen interessant zijn. Door onze inbreng als volwassene helpen we kinderen net een stapje verder in hun ontdekkingstocht en dragen we bij aan hun ontwikkeling.

Meer informatie

Wil je meer weten over de opvang? Neem dan contact op met locatiemanager Femke van der Starre via fvdstarre@onskindbureau.nl of 06-38162602. Klik hier om meer te lezen over onze tarieven: https://onskindbureau.nl/tarieven.