Peuterarrangement 2,5-4 jaar

 

Binnen onze peutergroepen bieden wij ook een peuterarrangement aan. Dat is opvang speciaal voor peuters in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. Verantwoord, veilig, vertrouwd en ontwikkelingsgericht. Zo kunnen peuters al spelenderwijs kennismaken met de manier van werken in groep 1 en 2. Het peuterarrangement kan afgenomen worden in een combinatie van 2 dagdelen van 4 uur, gedurende 40 weken per jaar. Heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan is het misschien wel mogelijk om subsidie te krijgen voor het peuterarrangement. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met onze klantendesk: info@onskindbureau.nl of 073 851 11 58.

Zin in lezen!
Taalontwikkeling bij peuters

Peuters ontdekken de wereld. Door voor te lezen aan jonge peuters, leren ze steeds meer woordjes. Het voorlezen is een mengeling van benoemen, aanwijzen en vertellen. Daardoor leren peuters niet alleen luisteren, maar ook kijken en praten. Ze vinden het namelijk prachtig om voorwerpen aan te wijzen die ze kennen, maar ook om te vragen: “En wat is dat?”. 

We werken met een ‘verteltas’. Daarin zitten materialen waarmee we spelenderwijs het verhaal vertellen. Zo komt het echt tot leven. Met een pop of knuffel die lijkt op een van de hoofdpersonen kun je het verhaal ‘naspelen’. Door dat regelmatig te doen, snapt een kind steeds beter hoe verhalen in elkaar steken.

In groep 1-2 en in groep 3-4 gaan we verder met Zin in lezen!.

Meer informatie

Wil je meer weten over de opvang? Neem dan contact op met locatiemanager Femke van der Starre via fvdstarre@onskindbureau.nl of 06-38162602. Klik hier om meer te lezen over onze tarieven of hier om aan te melden.