Kinderopvang 0-4 jaar

 

Bij dagopvang de Sprong verzorgen we verantwoorde, veilige, vertrouwde en ontwikkelingsgerichte kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Als ouder kies je zelf hoeveel en welke dagen je er gebruik van wilt maken.

De groepen

De dagopvang heeft een eigen ruimte met een speelleerplein. Hier bevinden zich twee babygroepen en twee peutergroepen:

  • De Eekhoorns en de Spitsmuizen met ieder plaats voor 12 baby’s van 0 tot 2 jaar
  • De Konijnen en de Hazen met ieder plaats voor 16 kinderen van 2 tot 4 jaar

De babygroep en de peutergroepen werken onderling nauw samen en ondernemen ook activiteiten op het speelleerplein, buiten of in de speelzaal. De baby's hebben hun eigen babytuin waar ze ongestoord buiten bezig kunnen zijn.

Straks een soepele overgang naar school

Buiten spelen de peuters samen met de kleuters op het grote uitdagende buitenterrein. Ze maken daar kennis met hun toekomstige klasgenoten en leerkrachten. Zo wordt de overgang naar school, wanneer kinderen 4 jaar worden, minder groot. Er worden zowel binnen als buiten leeftijdsspecifieke activiteiten aangebonden. We sluiten met onze activiteiten zo veel mogelijk aan bij de thema’s van de kleuters. Op deze manier kunnen wij optimaal samenwerken met onderwijs en maken de kinderen al kennis met het ontwikkelingsgericht werken.

Zin in lezen!
Taalontwikkeling bij baby’s

Klap eens in je handjes blij blij blij,
op je b(r)oze bolletje allebei.
Twee handjes in de hoogte,
twee handjes in je zij.
Zo varen de scheepjes voorbij,
zo varen de scheepjes voorbij.

Wie kent dit liedje niet? Heerlijk om samen te zingen met je baby. En goed voor de ontwikkeling, want door het zingen van eenvoudige liedjes en versjes horen de kinderen de melodie en klanken van taal. Samen zingen en bewegen, waarbij je alles stimuleert, is een goede voorbereiding op het gaan praten.

Ook boekjes geven veel plezier en zijn leerzaam. Kinderen willen graag voelen, kijken, luisteren en bewegen. Rammelaar- en knisperboekjes zijn dan ook heel geschikt. Net als boekjes van karton waarmee kinderen leren om bladzijden om te slaan. En hoe leuk is het om samen plaatjes te kijken en woordjes te oefenen.

Boekjes lezen en gratis lenen kan ook met Boekstart van de bibliotheek.

Meer informatie

Wil je meer weten over de opvang? Neem dan contact op met locatiemanager Femke van der Starre via fvdstarre@onskindbureau.nl of 06-38162602. Klik hier om meer te lezen over onze tarieven of hier om aan te melden.